Det er en stor glæde at invitere jer til åbning af X Unlimited - en gruppeudstilling kurateret af kunstnerduoen SIIKU.
Deltagende kunstnere er:
Bolatta Silis-Høegh
Naleraq Eugenius
SIIKU

Udstillingsperiode: 11.09.21. - 31.10.21.
Udstillingen kan ses på de syv offentligt tilgængelige diodeskærme alle ugens dage fra kl.9-19.
Udstillingssted: Til Vægs, Lundtoftegade, 2200 København N.
På åbningsdagen vil der være live dj-set af DJ AVIAJA.

Den grønlandsk/danske kunstnerduo SIIKU har med X Unlimited kurateret en ny udstilling med grønlandske kunstnere til udstillingsplatformen Til Vægs på Nørrebro.
Et fællestræk for alle værkerne er, at de konkret inddrager grønlandsk natur som en stærk kontrast til det urbane Lundtoftegade, hvor Til Vægs befinder sig.
I en tid hvor vores økosystem er under pres og menneskers forskelligheder mange steder skaber stridigheder, påminder værkerne os om naturens rå skønhed og dens forbindelse til os selv, til andre, og skaber refleksion over vores væren i verden, vores samtid og vores overlevelsesmuligheder i fremtiden.
Midt i det københavnske offentlige rum skaber X Unlimited en portal til Grønlands aktuelle kulturproduktion, men etablerer også forbindelser mellem Grønland og Danmark, os imellem og til naturen omkring os.
Kunstnerne:
Bolatta Silis-Høegh (f.1981 i Qaqortoq) er uddannet billedkunstner fra Aarhus Kunstakademi, har en lang række udstillinger, udgivelser og hædersveviser bag sig. Hun er en af de mest fremtrædende unge grønlandse kunstnere i øjeblikket.
Naleraq Eugenius (f.1986 i Ilulissat) er uddannet lysdesigner og har for nyligt skabt store, lysbaserede installationsværker flere steder i Grønland.
SIIKU består af David H. Péronard (f.1981 i Nuuk) og Rasmus Nielsen (f.1984 i Lyngby), som har hhv. digital og analog baggrund i kunstverdenen og begyndte deres samarbejde som SIIKU i 2017 med udgangspunkt i SIIKU manifestet.

Udstillingen er støttet af Nørrebro Lokaludvalg.

You may also like

Back to Top