Mutation-Glacies-Version-Groenlandia-2, Still, from video, SIIKU,  2018

UKALIUSAT. Still from installation artwork, Bolatta Silis-Høegh, 2021

X Unlimited
En gruppeudstilling kurateret af kunstnerduoen SIIKU.

Udstillingsperiode: 11.09.21. - 31.10.21
Udstillingssted: Til Vægs, Lundtoftegade, 2200 København N
(Udstillingen kan ses på de syv offentligt tilgængelige diodeskærme alle ugens dage fra kl. 9-19)
Udstillingen blev åbnet d. 10. september med live dj-set af DJ AVIAJA


X UNLIMITED
SIIKU har med X Unlimited kurateret en ny udstilling med grønlandske kunstnere til udstillingsplatformen Til Vægs på Nørrebro. Et fællestræk for alle værkerne er, at de konkret inddrager grønlandsk natur som en stærk kontrast til det urbane Lundtoftegade, hvor Til Vægs befinder sig.
I en tid hvor vores økosystem er under pres og menneskers forskelligheder mange steder skaber stridigheder, påminder værkerne os om naturens rå skønhed og dens forbindelse til os selv, til andre, og skaber refleksion over vores væren i verden, vores samtid og vores overlevelsesmuligheder i fremtiden.
Midt i det københavnske offentlige rum skaber X Unlimited en portal til Grønlands aktuelle kulturproduktion, men etablerer også forbindelser mellem Grønland og Danmark, os imellem og til naturen omkring os.

KUNSTNERNE
Bolatta Silis-Høegh (f. 1981 i Qaqortoq) er uddannet billedkunstner fra Aarhus Kunstakademi, har en lang række udstillinger, udgivelser og hædersveviser bag sig. Hun er en af de mest fremtrædende unge grønlandse kunstnere i øjeblikket. Website
Naleraq Eugenius (f. 1986 i Ilulissat) er uddannet lysdesigner og har for nyligt skabt store, lysbaserede installationsværker flere steder i Grønland.
SIIKU består af David H. Péronard (f. 1981 i Nuuk) og Rasmus Nielsen (f. 1984 i Lyngby), som har hhv. digital og analog baggrund i kunstverdenen og begyndte deres samarbejde som SIIKU i 2017 med udgangspunkt i SIIKU manifestet.

Udstillingen er støttet af
Photos by Til Vægs, 2021.
Photos By Slow Bee Studio 2021.

Luminous Greenland. Still from light art installation, Naleraq Eugenius, 2020

You may also like

Back to Top